DUIZEND JAAR WEER, WIND WATER.

historische aspecten van- en filosoferen over bijen en bijenteelt.
Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Moderator
Berichten: 7811
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 14
Bijenras(sen): F1 carnica VSH
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

DUIZEND JAAR WEER, WIND WATER.

Bericht door Hans van der Post. » do 22 aug 2019, 00:21

Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen, deel 7

In 'Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden door de eeuwen heen. De jaren 1800-1825 zijn uiterst bewogen jaren, niet alleen door de vele watersnoden, maar ook door ingrijpende gevolgen van de Napoleontische oorlogen, inclusief een Engelse invasie in Zeeland, dienstplicht voor duizenden Nederlanders voor de tocht naar Rusland, de bevrijding en het nieuwe Koninkrijk onder Willem I.
Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen, deel 7 Bij Napoleons nederlaag in Rusland, van zulk een ingrijpend belang voor heel Europa, speelde het weer een belangrijke rol. Napoleon verschool zich er ten onrechte achter (hij kon immers zelf de oorzaak niet zijn). In toenemende mate zijn in deze periode de gegevens over het weer uit allerlei bron bekend. Jan Buisman blijft onnavolgbaar in het tot leven brengen van de feiten. Ook de door de vele ingrijpende gebeurtenissen beperkte periode die dit deel bestrijkt zorgt bij de lezer weer voor rode oren. Opnieuw een schitterend verhaal waar de liefhebbers reikhalzend naar uitzien.

Jan Buisman (1925) is historisch geograaf. Hij werkt sinds jaren met grote vasthoudendheid aan zijn grote reeks over de geschiedenis van het weer. Een grote schare enthousiaste volgelingen ziet uit naar volgende delen. Aan het achtste deel wordt op dit moment gewerkt. Het zal naar verwachting de jaren 1825-1900 beslaan en in 2020 of 2021 verschijnen.

Auteur: Jan Buisman
Taal: Nederlands
Pagina's: 992
ISBN: 978-90-5194-215-6
Uitgever: Uitgeverij Van Wijnen
Jaar: 2019
!Hans.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast