Pagina 6 van 9

Re: Eerste vraag

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 18:30
door Albert Stoter
Jelte Pieter Dijkstra schreef:De foto's komen er wat te groot op. Kan ik ze verkleinen?
Zie de rubriek: Vragen en opmerkingen over het imkerforum. Bijvoorbeeld:
- http://www.bijenhouden.nl/phpbb/viewtop ... 57&t=12852 , en
- http://www.bijenhouden.nl/phpbb/viewtop ... 57&t=12855

Kostte me ongeveer 15 sekonden om te vinden.

Re: Eerste vraag

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 18:47
door alfa vulgaris
boterham?

land van soja en honing?
margraine bah!

Re: Eerste vraag

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 19:50
door Jelte Pieter Dijkstra
boterham?

land van soja en honing?
margraine bah!


I love Soja!
lol.

Re: Eerste vraag

Geplaatst: vr 18 jan 2013, 22:23
door Kaarsenmaker
Overigens via dit forum kwam ik op deze site / pagina uit en is erg interressant om te lezen.

http://resistantbees.com/index.php?r=091

sla dat bad met water en sodium bi carbonaat maar over (voor de was ) want dit verzeept de was en daar zit je ook niet op te wachten.

Hans.

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 09:21
door semar
FerryB schreef:Geloof dat ik ook maar eens margarine ga eten :doh:
Is toch wel handig zie ik hier.
Gebruik nu helemaal geen boter en dan heb je ook geen kuipjes.
het lukt vast ook met de bakjes van ´de afhaal chinees´ :wink:

Vriendelijke groet
Semar(Dominique)

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 10:19
door gerard.b.w.vos
Als je geen margarine(kuipjes) " bezit of gebruikt, kan je het ook op onderstaande wijze verwerken.
De was smelten met een laag (regen)water erin, of heet >65gr C water in het pak gieten voor dat de was erin komt.
Oppervlak blijft klein en is dus makkelijk te verwijderen.

Zo komen de blokken uit het pak. Handig ook voor verder verbruik.

Je ziet het vuil aan de onderzijde en de laag van het water. Zo heeft het vuil de ruimte om te verzamelen.
Is het nog nat en niet te koud dan is het eenvoudig te verwijderen.

Vuil eraf schrapen, kan je verzamelen om dat nogmaals te smelten, te filteren waardoor er niets verloren gaat.
En de verpakking is natuurlijk wel eenmalig.
Onderkant van een "blokje kuip" is ook lastiger schoon te schrapen.

Gewicht van zo'n blokje is 700 - 800 gram

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 11:12
door Ruinerweg
Mooie foto's Gerard!
Ik laat ze altijd wel heel langzaam koelen en raak ze niet aan om een mooi glad
oppervlak te krijgen.

Roel

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 11:39
door alfa vulgaris
Kaarsenmaker schreef:Boven de 85 graden verkleurt was.
smeltpunt tussen 62 en 65
boven 78 graden verdampen de alcoholen in de was , ruikt ook wel lekker.
Dat betekent voor mij als ik uit ga van perfecte was zit je na 65 graden in de gevaren zone , na 78 verminderd de qualiteit, na 85 gaat het verkleuren en verder gaat het verbranden. einde was.
Getferdemme :shock:

Ik heb hier een paar kaasjes liggen,m´n eerste eigen was.
Superschoon maar de kleur klopt niet.

Beetje jammer,maar wel handig om er zo achter te komen. :oops:
Ik had al in de gaten als ik de raten omsmolt en dat werd 100 graden was het gelijk foute boel.

Ik wil ook van die Grand Padano,geduld is een schone zaak blijkbaar.

Ik denk dat de term carameliseren meer het veranderen van de was door temperatuur beschrijft.
Als het verbrand houd je kool over en als je het goed doet helemaal niks :lol:

M´n bijen zullen je vast dankbaar zijn. :!:
Alfa

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 11:48
door gerard.b.w.vos
Kaarsenmaker schreef:smeltpunt tussen 62 en 65
Hans.
Was heeft geen smeltpunt maar een smelttraject! :o

Verder een leuke discussie zo met dit winterweer :D

Re: Eerste vraag

Geplaatst: za 19 jan 2013, 13:06
door Jelte Pieter Dijkstra
Ja het is een leuke discussie aan het worden met belangrijke info!
Mss kan de kaarsenmaker de titel veranderen... dan blijft het in de toekomst ook beter vindbaar.

Suggestie:
Wassmelten en -eigenschappen