Kaarsveteffect

Over producten voor bijen (suiker) en van bijen (was/honing/stuifmeel/propolis enz.), recepten, en over de therapeutische mogelijkheden van deze produkten.
Biodlarn
Berichten: 125
Lid geworden op: di 08 jan 2013, 07:37
Bijenras(sen): Mellifera
Locatie: Jämtland, Zweden
Contacteer:

Re: Kaarsveteffect

Bericht door Biodlarn » do 19 jan 2017, 12:51

AnnekeW schreef:
Is het wel zo dat deze honing van betere kwaliteit is?
Je hebt kvaliteit en kvaliteit.....een deel van de kvaliteit van honing zit natuurlijk in het vochtgehalte.

Ik ent al mijn honing. Als ik het direkt na het enten in potjes tap dan krijg ik na een tijdje (na wat temperatuurverschillen) bijna zeker 'rimfrost'. Het geeft vaak ook een hardere honing.
De honing die ik opsla in 28kg. emmers en later tot 34 gr. verwarm en een keer extra roer om het te kunnen tappen is altijd donkerder van kleur, zachter en krijgt geen rimfrost.

Zelfde honung en ik zou zeggen zelfde kwaliteit, alleen een keer tussendoor kort opgewarmt.

//Han

Creatief Zjef :-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast