Pagina 1 van 1

Honing laten caramelliseren

Geplaatst: zo 29 jan 2017, 22:49
door Jelte Pieter Dijkstra
Kan dit? Ik heb dit vandaag nl geprobeerd en het werd een schuimerige donkere bittere massa. Komt dit van de eiwitten in honing? Het was geen succes.

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: zo 29 jan 2017, 23:07
door maartenkleijne
Klinkt alsof het geprobeerd hebt het droog te koken.
Kan niet.
Caramelliseren zou moeten gaan door het langdurig - urenlang- op 80-90 graden te laten staan, maar oppassen dat het niet gaat verbranden.

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: zo 29 jan 2017, 23:13
door Gait
Het klinkt idd als te hoge temperatuur

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 00:29
door Jelte Pieter Dijkstra
Idd heb ik de temperatuur te hoog laten worden.

vr. gr.

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 09:52
door Gait
Suiker neemt enorm veel warmte in zich op. Die is er niet zomaar weer uit. Rustig opwarmen en dan moet het lukken

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 10:10
door ErikS
Caramelliseren met honing nog nooit gedaan.
met suiker (water) is het ook lastig maar te doen. Misschien oefenen met suikerwater? of suiker, popcorn maken en zelf de zoet maken.
zodat je routine krijgt / gevoel ervoor ontwikkeld.

Caramel zit volgens mij op de 160 graden, kan me niet voorstellen dat de smaak van honing dan goed blijft.

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: ma 30 jan 2017, 10:49
door Jelte Pieter Dijkstra
Wie wil dit ok eens proberen? Bij mij ging het enorm schuimen. Geen succes.

Mss eerst eens half honing en half suiker.


gr.

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: di 31 jan 2017, 08:25
door Biodlarn
Ben van plan het eens te proberen, maar niet vandaag :-)

Hier staat e.e.a. omschreven. Ik weet niet of het werkt:

http://www.fao.org/docrep/w0076e/w0076e09.htm#2.12.16

//Han

Re: Honing laten caramelliseren

Geplaatst: wo 01 feb 2017, 12:15
door RutgerV
Ik maak wel eens gekarameliseerde witlof of spruiten met honing, gaat prima. Middelhoog vuur en met een minuut of 10 ben je het mannetje.