Pagina 1 van 1

Bestaat er een soort echtheidscertificaat voor honing

Geplaatst: ma 18 mei 2020, 20:57
door Marcje
Goede avond,

Na het lezen van dit artikel vroeg ik mij af als er een soort label bestaat dat erover waakt dat er niet gesjoemeld is met de honing

https://www.honeybeevalley.eu/newsflash ... -te-letten

Was toch even schrikken dat dit best veel voorkwam

Groetjes
marc

Re: Bestaat er een soort echtheidscertificaat voor honing

Geplaatst: wo 20 mei 2020, 10:17
door Fish
Nee dat bestaat niet en zal ook nooit bestaan, want het is arbeidstechnisch niet te doen om te controleren of iedere imker in het voorjaar wel of niet zijn wintervoer verwijderd bijvoorbeeld.

Het enige wat er is, is de (vertrouwens)band tussen imker en de consument; een potje uit de supermarkt is veel moeilijker te traceren, maar als je de imker persoonlijk kent, kun je zelf bepalen of je die vertrouwd.

Helaas is er ook de onbewuste honingvervalsing, dus waterdicht is het niet.

Re: Bestaat er een soort echtheidscertificaat voor honing

Geplaatst: wo 20 mei 2020, 10:57
door Wil Brans
Ik krijg veel mensen uit Noord Afrika aan de deur, dus mensen uit Turkye, Marokko, Egypte, enz. Deze kopen slechts 1 potje om te proberen, omdat zij kennelijk potjes niet vertrouwen. Deze mensen hebben echt verstand van honing en gaan daarvoor niet naar de supermarkt. Opvallend is dat die mensen terugkomen en dan meerdere potjes van mij afnemen. Ze hebben de honing geproefd en ervaren dat het echte (h)eerlijke honing is. Voor mij het bewijs door de controle van kenners, dat het prima is. Zelf wist ik dat als imker natuurlijk al. :clap:

Re: Bestaat er een soort echtheidscertificaat voor honing

Geplaatst: do 21 mei 2020, 23:02
door Marcje
Bedankt voor de reacties,

Had gehoopt dat er een soort keurmerk bestond waar men zich kan bij aansluiten en die onverwachts stalen komen nemen , net zoals ik hier bijna jaarlijks het voedselagentschap over de vloer krijg...
Niet dus, en jammer

Groetjes
marc