Pagina 1 van 2

Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: wo 06 apr 2005, 07:47
door zwaakse liefde
Beste Mede imkers,

Is er een haccp gekeurde ruimte waar er honing kan worden geslingerd in Zeeland? Het liefst op Noord- of Zuid Beveland of Walcheren.
Hoe gaan andere afdelingen hier mee om want als je iets wilt verkopen aan de deur moet het in zo'n ruimte zijn verwerkt. Ik begreep dat een afdeling hier ook subsidie voor kreeg en vroeg me af hoe ver staat het met de bouw.
Zijn hier ook tekeningen van en foto's?

met vriendelijke groet,

Peter Hundepool

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: wo 06 apr 2005, 20:46
door Jan Kruit
Aan de ruimte wordt gewerkt. Zodat deze gereed is zal er het een en ander van worden gepupliceerd. Ook zal dan op mijn website een of meerder pagina's verschijnen met dit onderwerp.
Ook op dit forum zal ik daar dan melding van maken.

Met vriendelijke Imkersgroet
uit het "hoge Noorden"

Jan Kruit

http://www.kruit-marga-jan.tmfweb.nl

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 15:51
door wilde
Weet iedereen wat de afkorting 'haccp' betekent?
Ik heb er nog nooit van gehoord. Ben ik de enige?
Albert de Wilde

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 16:07
door Henk Klok
via google naar:Veel gestelde vragen over HACCP en voedselveiligheid:
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points.
Deze term is door de Nederlandse wetgeving rechtstreeks overgenomen uit de VS.


groet,
Henk

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 18:39
door zwaakse liefde
wilde schreef:
Weet iedereen wat de afkorting 'haccp' betekent?
Ik heb er nog nooit van gehoord. Ben ik de enige?
Albert de Wilde
Een hele boel regeltjes die beginnen met een schone betegelde ruimte een handen was ruimte een was ruimte, een werkplek alles waar alles rvs is of van plastic, een koelruimte waar een temperatuur registratie van wordt bij gehouden. Enzovoort enzo enzo enzo enzo enzo enzo enzo.

peter hundepool

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 21:41
door wilde
... door de Nederlandse wetgeving ...
Henk, welke Nederlandse wetgeving bepaalt dat? Hoeveel van de 5000 of meer Nederlandse imkers voldoen daaraan?
Albert

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 22:34
door zwaakse liefde
Dit is bepaald in de keuringsdienst van waren, als je als imker ook maar 1 potje te koop aan wilt bieden moet het tegenwoordig in een haccp goedgekeurde ruimte zijn gemaakt. het etiket is al langerbekend en dat hier een houdbaarheidsdatum op moet. Is het niet goed verwerkt dan heb je erg grote problemen. De vwa neemt je gehele voorraad in beslag en dan krijg je nog een aangename boete min 500 euro beginnend volgen vergrijp 1000 en dan 1500. Dit kan ook nog iets verder oplopen en evt een veroordeling voor een economische vergrijp.

Ook de opslag van je potje moet aan bepaalde eisen voldoen.

Ik denk dat nog maar heel weinig imkers aan deze eisen zullen kunnen voldoen. maar in het Hoge noorden zijn ze in ieder geval al gestart.

Ook het honing proeven, aan bieden van honingkoek of iets dergelijks op bijenmarkten is uit de boze. De kraam moet aan drie zijden afgesloten zijn er moet was gelegenheid zijn voor handen wassen en de etenswaren dienen per stuk gekoeld bewaard te worden. Dus als er een bijenmarkt/info dag of iets dergelijks wordt gedaan het mag allemaal niet meer.

Peter Hundepool

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: vr 08 apr 2005, 23:42
door Henk Klok
Henk, welke Nederlandse wetgeving bepaalt dat? Hoeveel van de 5000 of meer Nederlandse imkers voldoen daaraan?
Albert, welke wetgeving...ik zou het niet weten, maar de Voedsel en Waren Autoriteit (?) heeft er mee te maken.
Ik denk ook dat niet veel imkers er aan zullen kunnen voldoen.
Geen echte goede honing meer verkopen dus? [}:)]

groet,
Henk

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: za 09 apr 2005, 22:29
door Lammert van Beek
Henk Klok schreef:
Henk, welke Nederlandse wetgeving bepaalt dat? Hoeveel van de 5000 of meer Nederlandse imkers voldoen daaraan?
Albert, welke wetgeving...ik zou het niet weten, maar de Voedsel en Waren Autoriteit (?) heeft er mee te maken.
Ik denk ook dat niet veel imkers er aan zullen kunnen voldoen.
Geen echte goede honing meer verkopen dus? [}:)]

groet,
Henk
Beste mensen,

HACCP is een kwaliteitssysteem voor bedrijven die levensmiddelen (lees voedingsmiddelen) produceren, bewerken, transporteren en/of opslaan. Met andere woorden: bedrijven die met hun activiteiten zitten tussen de 'bron'

Re: Haccp honingslinger-ruimte in Zeeland?

Geplaatst: zo 10 apr 2005, 11:24
door zwaakse liefde
Lammert van Beek schreef:
Henk Klok schreef:
Henk, welke Nederlandse wetgeving bepaalt dat? Hoeveel van de 5000 of meer Nederlandse imkers voldoen daaraan?
Albert, welke wetgeving...ik zou het niet weten, maar de Voedsel en Waren Autoriteit (?) heeft er mee te maken.
Ik denk ook dat niet veel imkers er aan zullen kunnen voldoen.
Geen echte goede honing meer verkopen dus? [}:)]
groet, Henk
Beste mensen,
HACCP is een kwaliteitssysteem voor bedrijven die levensmiddelen (lees voedingsmiddelen) produceren, bewerken, transporteren en/of opslaan. Met andere woorden: bedrijven die met hun activiteiten zitten tussen de 'bron'