Pagina 1 van 2

Verkeerde been

Geplaatst: zo 20 jan 2019, 18:40
door Franschman
Op etiketten wordt veel fraais van het product aangeprezen.
Wat te denken van weidemelk en korfhoning!
Soms word je door omschrijvingen op het verkeerde been gezet. Bestrijdingsmiddelen worden dan als gewasbescherming gepresenteerd.
Wat dacht u van Honing:
’vrij van genetisch gemanipuleerde microorganismen !
Ja, gekker moet het niet worden .
Imkers blijven duidelijk en eerlijk op hun etiket, een paar kleine superlatieven daargelaten . Bon appetit met zuivere Bijenhoning! :lol:

Re: Verkeerde been

Geplaatst: zo 20 jan 2019, 19:19
door J.R.
Zoiets als zuivere honing van de imker.
Jan Ritsma

Re: Verkeerde been

Geplaatst: zo 20 jan 2019, 20:48
door Franschman
Wat dacht je van deze Jan:
"Unieke, rechts geslingerde honing ! :think:

Re: Verkeerde been

Geplaatst: zo 20 jan 2019, 21:47
door Hans van der Post.
Nog een: "koud geslingerde honing".

Re: Verkeerde been

Geplaatst: ma 21 jan 2019, 16:18
door buzzer
Meneer, is dit honing van uzelf?????? :o Nee mevrouw deze komt van de bijen....... :lol:

Re: Verkeerde been

Geplaatst: ma 21 jan 2019, 17:38
door Hans
Hans,

Ik meende dat de uitdrukking 'koud geslingerd' al wat jaren meegaat en staat voor onverhitte honing. Dus geslingerd zoals het uit de kast komt zonder te verhitten. Dit klopt dus niet?

Gr. Hans

Re: Verkeerde been

Geplaatst: ma 21 jan 2019, 20:29
door tomer
Rauwe honing dus...

Re: Verkeerde been

Geplaatst: di 22 jan 2019, 07:17
door Hans
Ik bedoel dat de honing zoveel mogelijk in de pot komt zoals deze in het volk zat. Geen bewerking van welke aard dan ook. Dat zit in mijn hoofd als ik denk aan koud geslingerd.

Re: Verkeerde been

Geplaatst: di 22 jan 2019, 08:18
door Franschman
Bedankt voor de reacties mensen.

Rauwe honing...
Een tikje te wild amigo ? :lol:

Nog een toegift:

Honing geslingerd onder auspiciën van een beëdigd, gediplomeerd imker !
:o

Re: Verkeerde been

Geplaatst: vr 25 jan 2019, 19:37
door bee-tree
Zo meteen om twintig voor acht (= 19.40 uur) kun je op NPO TV 2 in "Binnenste Buiten"
is chefkok Ramon Brugman te zien en te beluisteren, die onlangs met bijenhouden
is begonnen en al in zijn eerste jaar heidehoning hoopt te oogsten.
Ik kreeg die kijktip 10 minuten geleden binnen.
Ik ben benieuwd hoe z'n recepten er uit zullen zien en hoe hij over honing praat en
welk 'ras' bijen hij heeft.
Het zal toch niet zo zijn dat hij de naam "Pur-sang Carnica-heidehoning" gebruikt of
"Pur-sang Buckfast-heidehoning op de menukaart of het etiket van het potje zal zetten,
dat hij de gasten als welkomstsurprise bij het sorbet wil presenteren.

Pur-sang is Frans; het betekent volbloed en wordt meestal in het
paardenjargon gebruikt.
pur-sang betekent óók: aan alle eisen voldoend die gesteld worden.

Koenen en Kramer en 'n Frans woordenboek geven geen voorbeeld waar
de eisen te vinden zijn voor 'raszuivere' honing. Daarom wijs ik maar op
het "Honingbesluit" dat in ons forum uitgebreid te vinden is. :mrgreen: