Pagina 1 van 1

Honing bier

Geplaatst: zo 09 dec 2012, 12:15
door m.kolsters.
Nog niet veel besproken is honing bier.
Honing spelt bier omdat het Brabants is en uit het groene woud.
Honing spelt propolis bier omdat het gezond is.
En heidehoning spelt bier omdat het zo lekker ruikt.
Heb gisteren weer een propolis bier gebrouwen 18 liter de mout even koken dan hop toevoegen even zeven en nu laten gisten.
Nu wat geduld en dan op de fles na 2 maanden proeven.
Heb nu de bieren voor de derde maal gebrouwd en elke proever vind het lekker, dus daarom weer opnieuw. :whistle:

Re: Honing bier

Geplaatst: di 11 dec 2012, 11:19
door BBBeez
Tinus,

Wat is het verdere recept van je honingbier? In mijn biertjes die ik met honing brouw komt de honing niet echt tot uiting. Het vergist helemaal en daarbij verdwijnt ook de honinggeur en smaak in het bier.

Re: Honing bier

Geplaatst: di 11 dec 2012, 14:09
door m.kolsters.
Je moet eerst je werkwijzen op schrijven en dan kan ik zeggen wat er niet goed is.
Maar je zal de honing wel te vroeg toe voegen.

Re: Honing bier

Geplaatst: wo 12 dec 2012, 16:58
door BBBeez
Ik voeg de honing na het koken van de wort toe, op het moment dat ik het vuur uit doe.

Re: Honing bier

Geplaatst: wo 12 dec 2012, 17:23
door m.kolsters.
Hoeveel, op 15 liter een pot 450 gr.
Maar als je 15 liter bier in flesjes gaat doen moet je 125 gr. honing aanmaken met warm water en het mengen voor het op de fles gaat.

Re: Honing bier

Geplaatst: do 13 dec 2012, 10:21
door BBBeez
Honing als bottelsuiker, da's ook een idee. Dat zal ik eens proberen.

Maakt het ook uit of je een licht of een donker bier brouwt?

Re: Honing bier

Geplaatst: do 13 dec 2012, 11:20
door m.kolsters.
Maar de smaak wel heide acacia linde geen balsemienhoning
Ik doe een pot laten mee koken , op de mout doe ik een pot honing laten inweken (een kilogram mout een pot honing een dag voor het brouwen.)