Pagina 1 van 1

Da's andere (echte) honingkoek - met grasroomboter en verse honing

Geplaatst: zo 03 apr 2016, 12:05
door FrancA
Lees ik hier in deze topic over het meebakken van veel honing in receptuur voor bijv. honingkoek.
Doodzonde!

Fructoserijke honing is daarvoor eigenlijk ongeschikt:
- veel mensen zijn fructose-intolerant en het is een gegeven dat het menselijk lichaam slechts beperkt grote hoeveelheden fructose goed kan verwerken;
- de echte honingsmaak en de gezonde honingbestanddelen gaan verloren in het bakproces - erg jammer!

Recept Echte honingkoek
Men neme een heerlijke koek gebakken met riet- of bietsuiker en smere daar dik verse grasroomboter op met daarop een dikke laag verse honing.

Da's pas echte honingkoek! :D

Re: Da's andere (echte) honingkoek - met grasroomboter en verse honing

Geplaatst: zo 03 apr 2016, 16:31
door Erick
FrancA schreef:........... en smere daar dik verse grasroomboter op met daarop een dikke laag verse honing...................
laat de boter weg dan heb je meer honing smaak

Re: Da's andere (echte) honingkoek - met grasroomboter en verse honing

Geplaatst: zo 03 apr 2016, 20:14
door ErikS
De boter Weglaten Kan maar dan smaakt het toch "armer" volgens mij.

Grtz,

erik.

Re: Da's andere (echte) honingkoek - met grasroomboter en verse honing

Geplaatst: zo 03 apr 2016, 20:26
door FrancA
Erick schreef:
FrancA schreef:........... en smere daar dik verse grasroomboter op met daarop een dikke laag verse honing...................
laat de boter weg dan heb je meer honing smaak
Dat is nog maar de vraag met minder boter en je laat het gezondste voedingsdeel dan achterwege :(
In mijn beleving bekrachtigt boter de verfijnde smaak van honing juist.
Dat is wat vettigheid doet: de beleving van andere smaken intensiveren :)