Pagina 1 van 1

gistende honing?

Geplaatst: za 30 dec 2017, 10:42
door Bmans
Hallo,
ik heb deze zomer een potje (distel)honing gekocht bij een winkeltje, dit uit nieuwsgierigheid naar de smaak.
Is de honing gaan gisten? Het smaakt nog wel goed. De vlokkige stukken heb ik niet geproefd.

Inmiddels even zelf nog verder onderzocht... Vochtgehalte 18.8% en de vlokkerige delen lijken wel kristallen. Valt wel mee dus denk ik.
20171230_075823.jpg
20171230_075746.jpg

Re: gistende honing?

Geplaatst: za 30 dec 2017, 23:09
door maartenkleijne
Twee soorten honing door elkaar die gaan scheiden?

Re: gistende honing?

Geplaatst: za 30 dec 2017, 23:45
door Eddy Geurtsen
Geen gistende honing, maar een scheiding tussen gekristalliseerde honing en vloeibare honing. Ik zie het vaker in winkeltjes waar imkers hun honing verkopen (en er vervolgens niet meer naar omkijken). Het verdient geen schoonheidsprijs. Ik denk dat het verschijnsel zich vooral voordoet bij opnieuw vloeibaar gemaakte honing. Maar er zijn vast wel mensen die daar meer van kunnen vertellen.
Als verkoper moet je, ook nadat de honing in de winkel staat, regelmatig kijken hoe je handel er bij staat.

Re: gistende honing?

Geplaatst: zo 31 dec 2017, 11:05
door Astrid Schoots
Klopt, twee soorten scheidende honing, eigenlijk suiker.
Kleine aanvulling:
de glucose* kristalliseert eerder en zakt, de vloeibare fructose gaat erboven drijven.
Ziet er niet lekker uit maar er is niks mis mee.

*ezelsbruggetje: glue = lijm