Pagina 1 van 1

Nougat de Montélimar ,met honing

Geplaatst: za 19 okt 2019, 22:35
door Franschman
Waarde Beelievers,
Je kent het vast wel van de kermis waar zo'n zuurstokken tent staat. Nougat een zoete, taaie, suikerachtige massa, al dan niet met amandelen en andere noten.
Nougat, spreek uit Noga, vindt zijn keuken in de Franse plaats Montélimar.( net zoiets onze befaamde Haagse Hopjes :wink: )
De plaats is gelegen in het Rhônedal waar de Mistral door kan razen.

De historische achtergrond van de productie van het snoepgoed zou liggen in de omvangrijke amandelteelt in het gebied en de ruim aanwezige imkerij.Wat moet je anders met zoveel amandelen en honing :? :be9:

Er bestaat ook een Nougat-museum waar je in een bepaalde ruimte moet lopen binnen een gigantische bijenraatstructuur.
Je voelt je er vast als Erik in het klein insectenboek ( zie de site van het Musée de Nougat)

Aan de basis van het unieke traditionele recept liggen honing, amandelen, suiker en eiwit en voor het oog nog wat kleurstof.
Nougat zou in het occitaans 'noten' betekenen en het recept voor het snoepgoed zou zelfs uit de Arabische wereld komen !

Menig tandarts zal in zij handen wrijven bij het zien van de consumptie. :dance: U snapt wel waarom ! :lol:

Kunt U van zo'n brokje nougat afblijven ? :naughty:

Re: Nougat de Montélimar ,met honing

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 00:15
door Hans van der Post.
Fransman jammer dat je in je verhaal de link van het nougat museum in het het verhaal hebt "gestopt".
Bij deze klik

Re: Nougat de Montélimar ,met honing

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 13:35
door Teake de Jong
En nog Jammerder..., ik ben er vorige week nog door gereden :cry:
Hadden we toch even moeten bezoeken...
Groeten uit de Provence.
Teake

Re: Nougat de Montélimar ,met honing

Geplaatst: zo 20 okt 2019, 17:33
door Franschman
Bedankt voor de reacties 'jongens' :D

Re: Nougat de Montélimar ,met honing

Geplaatst: ma 10 feb 2020, 21:21
door Fondebeaux
Ik ben zelf gek op Nougat, en dacht altijd dat het van melk werd gemaakt. Naar aanleiding van dit bericht op zoek gegaan naar het recept, en zo te zien best goed zelf te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=a5bkNx9G3r8

Probeer het binnenkort te maken.

Michiel