Recepten1

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.
Eindbeheerder
Eindbeheerder
Berichten: 28
Lid geworden op: di 14 nov 2000, 00:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

Recepten1

Bericht door Eindbeheerder » zo 25 nov 2007, 14:28

Verzameld door: Abdurr Inanc

Ingrediënten van Kip met tomaten en honing
• 4 kipfilets
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 grote geraspte ui
• 1 mespunt saffraanpoeder
• 0,5 dessertlepel kaneelpoeder
• 0,5 dessertlepel gemberpoeder
• 500 gram tomaten, gepeld en in grove stukken gesneden
• 2 eetlepels honing
• zwarte peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze van Kip met tomaten en honing
Snijd de kipfilet in niet te kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de geraspte ui en voeg er de stukken kipfilet en de specerijen aan toe.
Schep alles goed om en bak even door.
Doe de stukken tomaat en de honing er bij, schep door elkaar, voeg zwarte peper en zout naar smaak toe en zet het vuur laag.
Laat het gerecht ongeveer 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Serveer het gerecht met gestoomde couscous.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Briouats met vijgen/walnootvulling Land van herkomst : Marokko
Categorie : Taart en gebak
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:45:00
Receptenboek van Amber

Ingrediënten van Briouats met vijgen/walnootvulling
• 240 gram roomboter
• filodeegvellen
• 350 gram walnoten
• 8 eetlepels honing
• 1 citroen
• 200 gram gedroogde vijgen
• halve theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze van Briouats met vijgen/walnootvulling
Hak de walnoten fijn. Hak de citroenschil ook fijn.
Snijd de vijgen in hele kleine stukjes.
Doe alles in een kom samen met de kaneelpoeder en de honing en
meng goed met elkaar.
Smelt de roomboter.
Bestrijk een vel filodeeg met de gesmolten boter. Bedek die met nog
een vel filodeeg en bestrijk ook die met gesmolten boter.
Schep in een hoek van het filodeeg een eetlepel walnoot/vijgenvulling
en vorm er briouats van.
Leg de briouats op een ingevet bakblik en bestrijk de bovenkant met boter.
Laat de briouats 15 tot 20 minuten bakken in een voorverwarmde matig hete oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrooi ze eventueel met poedersuiker en kaneel.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Marokkaans kikkererwtenbrood

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 4
Gang: Bijgerecht
Keuken: Arabisch
Smaak: Hartig
Techniek: Bakken in oven
Soort gerecht: Bijgerecht
Hulpmiddelen: Mixer met deeghaken
Bakpapier

Omschrijving
Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.

Ingrediënten
350 g bloem + extra
1 zakje gist (7 gram)
1 el honing (of suiker)
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
scheutje olijfolie
2-4 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld
1 el sesamzaad
1 el zout
2 dl lauw water
1/2 blik kikkererwten, uitgelekt

Voorbereiding
Los de gist en de honing op in de helft van het lauwe water. Meng de bloem en het zout. Giet er het opgeloste gistmengsel in en kneed het mengsel (met de mixer) terwijl je de rest van het water erbij giet. Als het deeg te plakkerig is voeg je wat extra bloem toe, als het te droog is giet je er wat water bij. (Sommige soorten bloem hebben meer water nodig, pas de hoeveelheden dus rustig aan).
Rooster het komijn, koriander en sesamzaad, stamp of maal fijjn. Doe de kikkererwten erbij en plet ze grof (ze mogen gedeeltelijk heel blijven). Kneed dit met de verkruimelde pepertjes en een scheutje olijfolie door het deeg. Doe flink wat bloem op je handen en vorm een bol van het deeg. Maak met een mes diepe kerven in het deeg (waardoor het makkelijker rijst). Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneed het deeg nog een keer door om de lucht eruit te persen en verdeel het in 4 stukken. Rol de stukken uit tot een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. Leg 2 of 4 lappen deeg tegelijk, afhankelijk van de m

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten