Noten likeur.

Recepten uit verschillende landen
die gebruik maken van honing.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 2000
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Noten likeur.

Bericht door m.kolsters. » zo 21 sep 2008, 20:23

De noten vallen
Tijd voor een likeur.

We nemen een fles inmaak brandewijn een liter een pot honing (4,50gr)en een honingpot vol met gepeldenoten(ook de bittere vel verwijderen)doet dit in een fles en laat dit staan tot kerstmis en dan proeven.
Wil je meer dan maar verdubbelen,is heerlijk.

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 2000
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Noten likeur.

Bericht door m.kolsters. » ma 22 sep 2008, 19:13

Dag Imkers.
Voor mij is alles zo normaal dat ik wel eens vergeet hoe het moet.
Mijn klein kind 8 jaar vroeg gisteren Opa maak je nog honing met noten dat vind ik lekker bij de yoghurt,en dat doet Opa.
De noten worden geopend met een zakmes aan de achterkant tussen de schil steken en een slag draaien,dan doe je net als bij een mossel
de helft aan de achterkant met je mes de noot er uit lichten.(los snijden)
Als je de noot zuiver hebt van de bast,dan ga je met de pund van je mes de gelen schil verwijderen(deze is bitter)dit kan alleen als je de noten vers opraapt.
En mijn klein kinderen die helpen daar bij(met op eten)dan is de noot zoet.
Elke dag de noten in honing doen die je pelt en op raapt.
Heb al weer twee potjes vol (geduld is een schonen zaak)




Tinus Kolsters
't Bakhuis

de vos roger
Berichten: 1783
Lid geworden op: wo 07 sep 2005, 13:08
Locatie: Belgie -Oost-Vlaanderen
Contacteer:

Re: Noten likeur.

Bericht door de vos roger » wo 24 sep 2008, 21:12

m.kolsters. schreef:
De noten vallen
Tijd voor een likeur.

We nemen een fles inmaak brandewijn een liter een pot honing (4,50gr)en een honingpot vol met gepeldenoten(ook de bittere vel verwijderen)doet dit in een fles en laat dit staan tot kerstmis en dan proeven.
Wil je meer dan maar verdubbelen,is heerlijk.

Tinus Kolsters
't Bakhuis




Tinus moet daar echt 450gr. honing bij een liter genever van +/- 30 graden alcohol?




roger

Gebruikersavatar
m.kolsters.
Berichten: 2000
Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
Imker sinds: 1994
Aantal volken: 25
Bijenras(sen): carnica
Locatie: Middelbeers Nederland
Contacteer:

Re: Noten likeur.

Bericht door m.kolsters. » do 25 sep 2008, 18:40

Dag Roger.
Ik doe dit maar je mag er ook de helft bij doen.
Ik hou van zoet.
Maar zet 2 flessen op ,met halve en een hele pot honing.
Dan weet je met kerst het verschil.
Maar ja het resept is van Oma,en ik kan het haar niet meer vragen.

Tinus Kolsters
't Bakhuis

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten