Seed valley

Over bestuiving bij fruit- en zaadtelers en dergelijke.
Franschman
Berichten: 1120
Lid geworden op: wo 27 apr 2011, 00:13
Contacteer:

Seed valley

Bericht door Franschman » ma 11 jun 2018, 10:34

Aanwezigheid van zaadveredelaars rond Enkhuizen heeft geleid tot de introductie van de term Seed valley. Hier is langzamerhand veel know how ontwikkeld rond zaadkwalitieit.Bijen spelen een belangrijke rol bij bestuiving die op zijn beurt weer kan leiden tot zaad -en vruchtvorming.
Bij dit natuurlijke proces zijn ook grote commerciële belangen in het spel.
Wie goed zaad heeft ,heeft een goede opbrengst van fraaie kwaliteit, gevraagd door de (kapitaalkrachtige) markt.
Naast stuifmeel is het interessant ook eens aandacht te schenken aan het eindproduct van de bloeiwijzen waar de bijen zo druk mee bezig zijn.

Zaden vormen de tijdcapsules van het leven
Het uiterlijk van zaden is soms aangepast aan de natuurlijke verplaatsing door wind water ,dieren enz.Zaad wordt ook wel ‘gelanceerd’door het gewas.(springbalsemien b.v.)
Leuk te weten dat zaadoppervlakken soms zijn uitgerust met raatvormige structuren gelijk aan de bijenraat. Verbluffend zijn weer de verschillende vormen van zaad.

Daarom: Bekijk eens het boek’Zaden’ van Rob Kesseler en Wolfgang Stuppy.
Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de toonaangevende botanische tuinen van Kew Gardens in Engeland . Veen Media isbn9789085714798 Nur941
Ook imkers zullen versteld staan van zulke mooie zaadvormen in de natuur, waar bijen ook hun steentje aan hebben kunnen bijdragen. Gaat dat zien ! :shock:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast