Weer een beginnersvraag...
Ik heb een week of wat geleden een paar liter 1:1 suikerwater gemaakt met warm water, dus zonder koken en ik heb de helft over, in een fles.
Nou meen ik ergens gelezen/gezien te hebben dat je suikerwater moet koken omdat het anders na een tijd schadelijk kan worden voor bijen.
Dus, mijn vragen:
- Kan suikerwater "bederven" en daarmee schadelijk worden voor de bijen?
- Zoja, kun je dat constateren en hoe dan?
- Kun je dit verhinderen door het te koken, en hoe lang dan? Of is koken juist slecht (zie forum, HMF)?
- Zijn er andere manieren om bederf te voorkomen of uit te stellen?
- Wat is de houdbaarheid van suikerwater, al dan niet met maatregelen zoals koken?
Alvast hartelijk dank....
suikerwater houdbaarheid
Moderator:Hans van der Post.
-
- Berichten:16
- Lid geworden op:vr 09 okt 2020, 10:01
- Imker sinds:2021
- Aantal volken:4
- Bijenras(sen):Carnica F1 en verder
- Locatie:Sint-Oedenrode
- Contacteer:
Absolute beginner...
- Hans van der Post.
- Moderator
- Berichten:8258
- Lid geworden op:di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds:1962
- Aantal volken:4
- Bijenras(sen):F1 carnica VSH
- Locatie:Oegstgeest
- Contacteer:
Re: suikerwater houdbaarheid
Suikerwater kan gaan gisten= bederven.
Je kunt het in de koelkast bewaren - geen maanden. - wel weken!
Als je bijen slecht "suikerwater" wilt geven moet het koken.
Bij 100 graden en meer krijgt je omzetting van suikers die moeilijk voor bijen te verteren zijn.
Je kunt het in de koelkast bewaren - geen maanden. - wel weken!
Als je bijen slecht "suikerwater" wilt geven moet het koken.
Bij 100 graden en meer krijgt je omzetting van suikers die moeilijk voor bijen te verteren zijn.
!Hans.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 62 gasten