Vroeger deed men dit met name in Engeland. Thymol gebruikt men om de suikerstroop gistingvrij te maken.Dirk Blanken schreef:
Aebe,
Als ik het goed begrijp doe jij thymol door het voer voor de winter hoe doe je dat en wat zijn je ervaringen.
In Scandinavia doen ze dat geloof ik ook maar weet het niet de fijne kneepjes van.
Hoelang doe je dat al en hoe winter je volken uit.
Dirk
dertiende
"Men voegt per liter 1 theelepeltje thymol van 1% toe.
Om de witte thymolkristallen op te lossen, wordt b.v. 10 gram in 1 literfles koud water gedaan en de zaak wordt met een scheutje alcohol en glycerine goed geschud. De oplossing kan bewaard blijven, maar de toevoeging aan de suikerstroop moet vlak voor de voedering plaatsvinden en dan mag de stroop niet nogmaals verwarmd worden."
Lees: "Bijen en Bijenhouden" van J.G. de Roever, blz 336