Pagina 1 van 1

Te zacht suikerdeeg........

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 19:29
door lamheuv
Wanneer wij een koningin in een kooitje doen met begeleidende bijen en een propje suikerdeeg, wil het suikerdeeg nog wel eens te zacht zijn.
De koningin loopt het gevaar verkleefd te raken in het suikerdeeg.

Wat doen jullie om het suikerdeeg steviger te maken ?

Met vriendelijke groet, Elze Lammerts.

Re: Te zacht suikerdeeg........

Geplaatst: vr 28 mei 2010, 19:47
door Jan Kruit
Probeer eens een klein beetje poedersuiker door de deeg te kneden. Poedersuiker neemt veel vocht op, dus niet te veel.
Je kunt ook zelf suikerdeegmaken van poedersuiker met honing.
Kneden tot dat het niet meer plakt aan je handen.


Met vriendelijke Imkersgroet
uit het "hoge Noorden"

Jan Kruit

http://www.bijenstanddedriehoek.nl

Re: Te zacht suikerdeeg........

Geplaatst: za 29 mei 2010, 15:06
door lamheuv
Dank je wel Jan.

Gaan we proberen.

Met vriendelijke groet, Elze Lammerts.

Re: Te zacht suikerdeeg........

Geplaatst: zo 30 mei 2010, 15:10
door reneenriet
Hallo Elze

Poedersuiker welke te koop zijn in de supermarkt (bussen)is een anti klontermiddel toegevoegd en dat is meestal een zetmeel.
Poedersuiker kan je zelf maken door de suiker te bewerken met de staafmixer of als je die nog zou hebben een elektrische koffiemolen.
Of de supermarktpoedersuiker invloed kan hebben op de bijen weet ik niet (ook nog te onervaren )maar je kan het zekere voor het onzekere nemen.

Rene

Re: Te zacht suikerdeeg........

Geplaatst: zo 30 mei 2010, 17:35
door lamheuv
Wist ik, maar bedankt voor je reactie.

M.vr.gr. Elze Lammerts.