Koudgeslingerde bio-honing

Praktijk-onderwerpen.

Moderator:Hans van der Post.

Cyberier
Berichten:13
Lid geworden op:ma 01 nov 2004, 20:37
Contacteer:
Koudgeslingerde bio-honing

Bericht door Cyberier » wo 13 apr 2005, 18:43

Steevast zie je op de labels van bio- of alternatieve, geïmporteerde honing "KOUDGESINGERD" staan.
Bvb.: Oxfam http://www.oww.be/producten/fiche.php?productID=157

Wie slingert nu honing warm?
Misleiden deze firma's klanten met een kreet die sterk lijkt op "koudgeperste olie"?

DaanL
Berichten:314
Lid geworden op:zo 04 mei 2003, 17:00
Locatie:Netherlands
Contacteer:

Re: Koudgeslingerde bio-honing

Bericht door DaanL » wo 13 apr 2005, 19:56

"Wie slingert honing nu warm?"

Ik! 2 dagen voor het slingeren in een verwarmde ruimte en alles gaat veel makkelijker.

Gebruikersavatar
Oude Essink
Erelid
Berichten:3562
Lid geworden op:za 18 nov 2000, 00:00
Locatie:Nederland
Contacteer:

Re: Koudgeslingerde bio-honing

Bericht door Oude Essink » do 14 apr 2005, 10:17

Wanneer je honing hebt laten kristaliseren in de raat, zul je moeten verhitten om uit te kunnen slingeren; verhitting, niet goed toegepast, kan ten koste gaan van de eiwitten , die de honing tot zo'n rijk product maken. Hetzelfde gebeurt, wanneer in grote vaten honing wordt aangevoerd; als de honing in het vat is gekristaliseerd, zal het vat verhit moeten worden om de honing in de potten te krijgen;
honing die langere tijd aan temperaturen boven de 50o en zeker boven de 70o wordt blootgesteld verliest haar bio-waarde.
Aankondiging dat de honing "koud geslingerd" is, betekent derhalve dat geen verhitting heeft plaats gevonden en alle waarden nog aanwezig zijn.
hennie oes

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 60 gasten