normaal?

Praktijk-onderwerpen.

Moderator:Hans van der Post.

heynske
Berichten:123
Lid geworden op:vr 26 mei 2006, 20:37
Locatie:Belgie
Contacteer:
normaal?

Bericht door heynske » ma 02 jun 2008, 22:12

Hey,

Is het normaal dat de honing na pakweg 2 weken stug en lichter wordt?

Ik heb hem vandaag maar op potten gedaan want roeren werd zeer zwaar en was maar juist op tijd omdat ie anders niet meer op te potten was.

groetjes

Kevin

pievee
Berichten:11
Lid geworden op:za 21 apr 2007, 15:49
Contacteer:

Re: normaal?

Bericht door pievee » ma 02 jun 2008, 22:26

Volgens mij is dat de normaalste zaak. De enzymen doen hun werk en de kristallisatie komt op gang. HOe lag het durt eer dat proces er is hangt af van de soort nectar, het vochtgehalte,...

Eddy Geurtsen
Berichten:912
Lid geworden op:zo 30 mei 2004, 22:51
Imker sinds:1979
Aantal volken:12
Bijenras(sen):Buckfast
Locatie:Hengelo Gld
Contacteer:

Re: normaal?

Bericht door Eddy Geurtsen » di 03 jun 2008, 22:01

Als je geroerd hebt totdat het begon te kristalliseren is het resultaat waarschijnlijk een honing die ook smeerbaar blijft na kristallisatie, cremehoning dus.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 71 gasten