Pagina 1 van 2

honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 10:06
door wijnand
wat kan je nog met gegiste honing behalve dat je het wegspoelt ???????? gaat om koolzaad !!!!!

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 10:28
door Hans van der Post.
Mede maken. Eerst verwarmen tot 75 graden dit een half uur zo houden dit dood de giscellen.
Dan een mede recept gebruiken die vind je in de rubriek: Het gebruik van honing - recepten. klik

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 12:37
door wijnand
oke Hans dankje wel

Wie o Wie heeft er belang bij 4 dozen koolzaad honing dat aan het gisten is ? in ruil voor 4 dozen lege potjes plus deksels ????????

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 13:57
door wijnand
GRATIS .........!!!!!!!!!!!

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 16:48
door Primus
beste Wijnand, leg is uit hoe het komt dat koolzaadhoning gaat gisten? Normaal kristalliseert koolzaadhoning al bijna in de ramen en heb je moeite om hem geslingerd te krijgen en bij jou gaat hij gisten ,raar!!!

MVG CP

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 17:24
door wijnand
goedenmiddag CP
nou vermoedelijk en voor 99 % is dat het te warm heeft gestaan van de afgelopen zomer , en ja en dan kun je het verwachten dat het begint te gisten :oops: vorige jaar had ik er ook last van maar dacht dat het om iets anders ging maar vermoedelijk ook het zelfde .... daarvoor had ik de honing op een andere plek koeler .
maar wat Hans ook aan gaf is nog te gebruiken voor mede dus wie het hebben wil kan het zo ophalen is niet meer verkoopbaar voor mijn ..
groetjes wijnand

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 18:25
door Primus
beste Wijnand,


Te warm gestaan kan ik maar moeilijk geloven ofwel in de volle zon. honing wordt wel dunner door de warmte maar gisten dat heb ik nog nooit meegemaakt! Was uw honing als u hem slingerde voldoende vezegeld ik bedoel minimum 3/4 van de raam? Of gebruik je refractometer dan weet je precies de vochtinhoud?
Vroeger werd honing wel in kelders bewaar en dat was niet zo goed omdat honing hygroscopisch is dus vocht opneemt. Daarom bewaren denk ik bijna alle imkers hun honing zo koel mogelijk op een droge plaats.
Je zou toch de oorzaak best achterhalen zodat je niet teveel Mede moet maken :be5:

MVG CP

Re: honing

Geplaatst: zo 29 nov 2015, 18:48
door renske
Je kan het ook nog gewoon gebruiken over havermoutpap. In het ergste geval ga je een beetje te vrolijk naar je werk.

Re: honing

Geplaatst: ma 30 nov 2015, 00:17
door johan
zou je koolzaadhoning die in een beginfase van gisting verkeert nog kunnen gebruiken als enthoning?

Re: honing

Geplaatst: ma 30 nov 2015, 08:58
door Hans van der Post.
citaat Johan:
zou je koolzaadhoning die in een beginfase van gisting verkeert nog kunnen gebruiken als enthoning?
Nee je kunt het niet meer gebruiken als enthoning er zitten al giscellen in en worden niet in de loop van de tijd minder maar meer!