Pagina 1 van 1

gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: di 09 okt 2018, 00:09
door Mr Bij
Kan iemand misschien stap voor stap uitleggen hoe je gegiste honing moet uitkoken dus op welke manier etc zodat de alcohol verdwijnt?
Ik heb een beetje rond gezocht/gevraagd maar ik heb nog geen concrete uitleg gevonden??

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: di 09 okt 2018, 06:35
door gijs.v
Waarom zou je dat willen. Als de honing gegist is dat kan je er niks meer mee behalve misschien mede maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: di 09 okt 2018, 08:42
door Jaap v.Popering
Mr Bij schreef: Ik heb een beetje rond gezocht/gevraagd maar ik heb nog geen concrete uitleg gevonden??
Verwarmen naar 50 graden ...schuim er afscheppen en voor jezelf gebruiken .

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: di 09 okt 2018, 14:20
door Eddy Geurtsen
Mede van maken lijkt me inderdaad de meest geschikte oplossing. Wel eerst zodanig verhitten dat de "wilde" gisten zijn gedood. Na afkoeling een goede wijngist (via een wijnstarter) toevoegen.

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: wo 10 okt 2018, 01:37
door Mr Bij
gijs.v schreef:Waarom zou je dat willen. Als de honing gegist is dat kan je er niks meer mee behalve misschien mede maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wat bedoeld u precies met mede maken?

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: wo 10 okt 2018, 01:38
door Mr Bij
Jaap v.Popering schreef:
Mr Bij schreef: Ik heb een beetje rond gezocht/gevraagd maar ik heb nog geen concrete uitleg gevonden??
Verwarmen naar 50 graden ...schuim er afscheppen en voor jezelf gebruiken .
En hoe gaat dat precies dat verwarmen? Met water erbij of zonder water en in een pan of ergens anders verwarmen etc?

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: wo 10 okt 2018, 01:40
door Mr Bij
Eddy Geurtsen schreef:Mede van maken lijkt me inderdaad de meest geschikte oplossing. Wel eerst zodanig verhitten dat de "wilde" gisten zijn gedood. Na afkoeling een goede wijngist (via een wijnstarter) toevoegen.
Ik heb graag honing zonder alcohol dus de toevoeging is voor mij geen optie.

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: wo 10 okt 2018, 06:42
door gijs.v
Mr Bij schreef:
gijs.v schreef:Waarom zou je dat willen. Als de honing gegist is dat kan je er niks meer mee behalve misschien mede maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wat bedoeld u precies met mede maken?
Mede is “honingwijn”, een alcoholische drank op basis van honing. aangezien de honing toch al “bedorven” is, kan er maar het beste iets van maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: gegiste koolzaadhoning

Geplaatst: wo 10 okt 2018, 08:25
door Jaap v.Popering
Mr Bij schreef:
Jaap v.Popering schreef:
Mr Bij schreef: Ik heb een beetje rond gezocht/gevraagd maar ik heb nog geen concrete uitleg gevonden??
Verwarmen naar 50 graden ...schuim er afscheppen en voor jezelf gebruiken .
En hoe gaat dat precies dat verwarmen? Met water erbij of zonder water en in een pan of ergens anders verwarmen etc?
Daar zijn enkele mogelijkheden voor .
Zelf heb ik een oude koelkast waar ik b.v. een emmer of wat potjes in plaats en verwarm deze door middel van een gloeilamp
Ook is het mogelijk om een emmer in b.v. een grotere ketel met water te plaatsen en deze te verwarmen .