Pagina 1 van 1

Suikerdeeg met Fructose

Geplaatst: zo 31 okt 2021, 11:59
door De Woldimker
Bij het vullen van de koninginnenteelt kastjes word meestal suikerdeeg gebruikt , ook gemakkelijk om bij te voeren op de ramen
Nu word er ook suikerdeeg aangeboden met een toevoeging van 3 procent fructose , dit zou als voordeel hebben dat het minder snel hard word bij temperatuur verschillen .
Is dit product een aanrader ? of loopt men het risico dat het uitloopt en dat het een klieder boel word tussen de ramen, ben benieuwd .

Re: Suikerdeeg met Fructose

Geplaatst: zo 31 okt 2021, 12:42
door A.A. Staals
Ik maak altijd mijn suikerdeeg zelf.
Sinds Api Puder niet meer te koop is gebruik ik van Gils poedersuiker met gedroogde glucose. (emmertjes van 5 kg)
Aanmaken: 10 kg poedersuiker 1pond honing en 600ml water. Indien te droog voorzichtig beetje water toevoegen (moet niet gaan plakken).

ad staals

Re: Suikerdeeg met Fructose

Geplaatst: za 29 jan 2022, 21:40
door MvdB
Is dit poedersuiker zonder zetmeel? ik heb begrepen dat bijen daar namelijk niet tegen kunnen.

Re: Suikerdeeg met Fructose

Geplaatst: ma 31 jan 2022, 12:58
door Tieme
Ingrediƫnten: suiker, gedroogde glucosesiroop.

Voedingswaarde per 100 gram:
energie: 1700 kJ - 400 kCal
Vet totaal: 0 g
koolhydraten totaal: 100 g
waarvan suikers: 100 g
eiwitten: 0 g
zout: 0 g

Re: Suikerdeeg met Fructose

Geplaatst: ma 31 jan 2022, 18:41
door P.zwartepoorte76
In mijn tijd was het nog in de handel maar door een rede niet meer leverbaar
Het blijft het hele seizoen zacht tegenover suikerdeeg