Wat blijft over van de Zwarte bij? (gratis e-lezing)

Over bijenrassen en over alle aspecten van koninginnenteelt.
Dylan Elen
Berichten: 190
Lid geworden op: wo 18 dec 2013, 14:21
Imker sinds: 2009
Aantal volken: 40
Bijenras(sen): Mellifera (Zwarte bij)
Locatie: Bern (CH) / Tessenderlo (B)
Contacteer:

Wat blijft over van de Zwarte bij? (gratis e-lezing)

Bericht door Dylan Elen » wo 13 apr 2022, 19:21

Dag allen,

Graag nodigen wij jullie uit voor onze aankomende online lezing van 28 april (19u30 - 21u30), over wat overblijft van onze inheemse Zwarte bij.

In het kader van het actiepunt 4.4.6. 'Genetische diversiteit' van het Vlaams Bijenteeltprogramma wordt door ZwarteBij.org onderzoek gedaan naar wat rest van de Zwarte bij in de Benelux. Zo werden er vorig jaar werksters verzameld van meer dan 250 bijenvolken uit Chimay, Texel en Terschelling om te bestuderen via morfologische, morfometrische en DNA-technieken. Op 28 april zal Dylan Elen, die het onderzoek leidt, in deze lezing toelichting geven bij de eerste resultaten alsook wat zij betekenen voor de toekomst van de Zwarte bij in de Benelux. Tot slot zal hij ook aangeven hoe men praktisch met de Zwarte bij aan de slag kan gaan.

U kunt uzelf inschrijven door een e-mail te sturen naar evenementen@zwartebij.org met als titel "28/04", vergeet daarbij uw naam en voornaam niet te vermelden. Inschrijven is mogelijk tot en met 26 april. Wie zich tijdig ingeschreven heeft, zal op de dag van de lezing een e-mail ontvangen met daarin de weblink om 's avonds de lezing te volgen.

Team ZwarteBij.org
ZwarteBij.org - SICAMM - RNSBB

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten