Stoomwassmelter
Stoomwassmelter
Beste mensen, ik had een stroom van reactie verwacht op mijn vraag naar een stoomwassmelter op een houtgestookt vuurtje, maar helaas.
Zelf dacht ik dat een dubbelwandige ketel(niet te dikke wand), met aan de binnenkant gaatjes aan de bovenkant waar de stoom uit zou kunnen. Een waterreservoir aan de onderkant met daaronder het houtvuurtje zou moeten werken denk ik.
Natuurlijk een deksel erop en een zeef onderin en natuurlijk een uitloop. Wat denken jullie ervan ???? Denk eens even met mij mee.
[8)]
- apiario
- Berichten: 1431
- Lid geworden op: wo 08 sep 2004, 20:20
- Imker sinds: 1976
- Aantal volken: 8
- Bijenras(sen): Carnica
- Locatie: Streefkerk
- Contacteer:
Re: Stoomwassmelter
Beste Roel
Arno in Brasil had er ook een maar daar hadden ze iets met gas op
geprutst, zou ook op hout kunnen, alleen ik weet niet meer hoedat dat
er precies uit zag.
Hij ontdekte veel later dat daar de zon ook scheen
Bertus
Arno in Brasil had er ook een maar daar hadden ze iets met gas op
geprutst, zou ook op hout kunnen, alleen ik weet niet meer hoedat dat
er precies uit zag.
Hij ontdekte veel later dat daar de zon ook scheen
Bertus
Re: Stoomwassmelter
Hallo Roel.
Het is niet zoals het hoort (milieu voorschriften hier in Nederland en elders).
Wij hebben een vierkante 'oven' gemaakt van trottoirtegels. 1 Zijde open. Tussen de tegels hangt een grote roestvrij stalen pan aan 2 pompstangen in de 'oven'. Daaronder wordt het vuur gestookt. In de pan, gevuld met water, wordt de was gesmolten. De was wordt met een grote hotelpollepel geregeld 'afgeroomd'.
Raampjes gaan aan een stang in de pan, nadat ze met touw aan elkaar geregen zijn. Een stok met een gaffel wordt gebruikt om ze onder te drukken.
Later wordt de was nogmaals gesmolten en gezeefd tot fraaie blokken.
Met vriendelijke groet, Elze Lammerts.
Het is niet zoals het hoort (milieu voorschriften hier in Nederland en elders).
Wij hebben een vierkante 'oven' gemaakt van trottoirtegels. 1 Zijde open. Tussen de tegels hangt een grote roestvrij stalen pan aan 2 pompstangen in de 'oven'. Daaronder wordt het vuur gestookt. In de pan, gevuld met water, wordt de was gesmolten. De was wordt met een grote hotelpollepel geregeld 'afgeroomd'.
Raampjes gaan aan een stang in de pan, nadat ze met touw aan elkaar geregen zijn. Een stok met een gaffel wordt gebruikt om ze onder te drukken.
Later wordt de was nogmaals gesmolten en gezeefd tot fraaie blokken.
Met vriendelijke groet, Elze Lammerts.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 41 gasten