alfa vulgaris schreef:alfa vulgaris schreef:Die Prof. Bonmatin iedereen kent hem vast van zembla, had na 48 uur de helft van z'n bijen dood met 0.1 microgram per kg.
Nu mag er in menselijk voedsel dus 0.05 milligram per kilogram zitten das 50 microgram per kilogram hebben ze me geleerd.
We hebben het over imidacloplorid.
Hey maar HeHo,
ALs het nou klopt wat ik daar opgeschreven heb dan kun je op je eigen vingers denk ik wel natellen dat het nog een wonder is dat we nog zoveel bijen hebben.
Ik geef grif toe ik heb het oppervlakkig bestudeerd en weet niet of dat de wetgeving omtrend residuen van deze stof nog steeds exact zo van kracht is maar dit lijkt me toch wel eens even het bestuderen waard om eens inzicht te krijgen over waar we het nu eigenlijk over hebben.
Mensen en bijen eten toch van dezelfde planten?
Mijn eerste indruk van dit gebeuren is dat ik me afvraag of hier wel goed over na is gedacht.
We hebben het over een insecticide en des te meer de bij daar van binnen krijgt des te sneller wordt ze minder en des te eerder gaat ze dood.
Daarom wordt het toch gekocht om van beesies af te zijn?
Het spul breekt ook amper af...lekker als je waterspiegel 60 cm onder zeeniveau zit
Opmerkelijk....in zoverre ik mezelf nu geÏnformeerd heb heeft koolzaad de laagste dosering imidacloplorid van alle gewssen die behandeld zijn.
Haha activisten,milieubeweging.....ik probeer m'n verstand te gebruiken en ben bezorgd om m'n bijen,mezelf,ons eco systeem de volgende generatie.
Ik ben nu 2,5 jaar bijenhouder en erken dat de varroa mijten een grote bedreiging voor de honingbij zijn, maar als deze stoffen al niet een probleem zijn dan lijkt het mij op dit moment onvermijdelijk dat de neonics het wel worden.